Veiligheids
instructies

Luchtkussen

Veilig Springen

Leuk en veilig spelen

Welk kind speelt nou niet graag op een luchtkussen (ook wel opblaasbaar speeltoestel, springkussen of springkasteel genoemd)? Naast dat ze dat meestal erg leuk vinden, is het ook goed voor kinderen! Het helpt ze om hun motorische en sociale vaardigheden te ontwikkelen, om hun grenzen te verleggen en risico’s te leren inschatten.

Ongevallen zijn eenvoudig te voorkomen. Uit diverse onderzoeken (internationaal en van VeiligheidNL) onder ouders blijkt dat de voornaamste oorzaken van een ongeval op een luchtkussen zijn:

  • een kind komt in botsing met andere kinderen
  • teveel kinderen spelen op een luchtkussen
  • kinderen met veel onderling leeftijdsverschil spelen op een luchtkussen
  • kinderen vallen in of uit het luchtkussen

Hoe hou je het leuk en veilig?

Schoenen uit! Dat is de meest bekende regel, als het gaat om spelen op een springkussen. Maar er zijn er meer, u ontvangt van ons de instructies bij afleveren/ophalen van het springkussen. 

Bekijk hier de YouTube video over veiligheid.

Op- en Afbouw Instructies

De instructies over het correct plaatsen en verankeren van het springkussen zijn van belang. De ‘speelregels’ zijn voor alle doelgroepen relevant. Hieronder vind je deze voorlichtingsmaterialen, die je kunt downloaden of afspelen. Meer over spelen op springkussens klik op de link.

Bekijk hier de YouTube video over de op- en afbouw.

Bij het plaatsen en verankeren van een springkussen komt heel wat meer kijken dan veel huurders denken. In deze video worden de belangrijkste stappen behandeld om een springkussen veilig te plaatsen. Dit zijn die stappen:

  1. Lees altijd vooraf de handleiding
  2. Denk na over de plek van het springkussen
  3. Blaas het springkussen op correcte wijze op
  4. Veranker het springkussen & plaats valdempend materiaal indien nodig
Winkelwagen
Scroll naar boven